الأربعاء، 11 ديسمبر 2013

مكرونه بالبشاميل با الطريقه المصريه


مين  فينا مش بيحب معرونه بالبشاميل كلنا بنحبها الصغير والكبير  طعمها تحفففففه وطريقتها سهله اووووي
 طبعا في بنات كسلانه مش بتدخل المطبخ  اكيد مش بتعرف تعملها او بتعملها وتطلع وحشه
تعالي يا كسلانه هعلمك ازاي تعمليها وتطلع من ايدك زي العسل
هاتي ورقه وقلم واكتبي المقادير معايا

مكرونه قص  او مكرونه قلم
1 بصله متوسطه  مفرومه
نص كيلو لحم مفروم
ملح وفلفل
معلقه زيت ذره او اي زيت انتي بتستخدميه عندك في البيت
صلصه البشاميل ممكن تشتريها جاهزه او تعمليها في البيت هقولك تعمليها ازاي 
3 معلق كبيره زبده لو عندك في البيت لو مش عندك مش مهم
4 معلق كبيره دقيق 
2 كوب كبير لبن
2 بيضه
1/8 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
2 ملعقة كبيرة جبن موتزاريللا مبشور

ملح وفلفل وجوز طيب مطحون

الطريقه بقا

هتسلقي المكرونه في ماء مغلي وهضيفي ىشويه ملع وشويه صغيرين زيت علشان متلزقش في بعضها
وتقلبيهم مره او مرتين خلال السلق
وبعدين لما تلاقيها استوت تصفيها من الماء وتخليها علي جمب شويه
وتجيبي طاسه وتحطي فيها شويه زيت وتحمري فيها البصل لحد ما لونه يبقي اصفر
وبعدين تجيبي اللحم وتحطيه ع البصل وتقلبي فيه شويه 
ولو عندك مره دجاج حطي واحده 
وحطي الملح والفل وبعدين تقلبيهم شويه لحد ما الحم يستوي يعني مده 15 دقيقه وبعدين شليه من علي النار

صلصه البشاميل
هتسخني الزبده لو مش عند زيت  وتحطي فيه الدقيق وتقلبيه لمده 3 دقايق 
وبعدين تجيبي اللبن  وتحطيه مع الدقيق وتقلبي فيه با المضرب خلي بالك احسن الدقيق يتعجن معاكي  
وبعدين تسبيه يبرد شويه  وتروحي تجيبي البيض وتحطيه في الخليط  وتحطي الملح والفلفل وجوز الطيب

وتروحي تسخني الفرن 

وتجبي الصنيه اللي هدخليها الفرن وتحطي  صلصه البشاميل شويه منها  وبعدين تحطي شويه من المكرونه
وتجيبي تحطي الحم مع الجبن الموتزاريللا كطبقة ثانية فوق المكرونه وتحطي مكرونه تاني وتجبي صلصه البشاميل تحطيها من فوق  
وبا الهنا ياجميل

0 التعليقات:

إرسال تعليق