السبت، 16 نوفمبر 2013

اسهل طريقه شورما لحمه


طبعا مفيش احلي ولا اجمل من الشاورما كلنا بنحبها وبنقي عايزين نعملها في البيت علشان في مطاعم بتبقي غاليه اووي فيها وكمان علشان سهله وسريعه التحضير وعلشان كمان تبقي عملها با ايدك متعرفيش اللي بييع ده عملها ازاي وتبقي ضامنه سلامه اطفال  تعالي نعرف المقادير هاتي ورقه وقلم وتعالي اكتبي ورايا يا قمر
المقادير:
1_ نص كيلو لحم قطع او بفتيك
2_مقدر ماء بصل
3_معلقه خل كبيره
4_مقدار ملح وفلفل وبهارات
5_ حزمه بقدونس 
6_3 ثمرات طماطم كبيره 
7_4 ثمرات فلفل اخضر كبيره 
الطريقه :
يقطع اللحم شرائح طويله ورفيعه ويتبل بماء البصل والخل لمده ساعتين
وتقطع البصل والطماطم مكعبات صغيره والبقدونس يفرم
وبعدين تجيبي الطاسه وتحطي اللحم ع الناروتقلبه لحد ما يبقي لونه غامق شويه وبعدي تتقلي حرار النار توطي عليه
وبعدين تزوديها ميه كل ما تشربه تزوديه تاني لحد ما تقرب تستوي
وبعدين تحطي الملح والفلفل الاخضر والتوابل
وبعدين لما تلاقيه استوي خالص تحطي عليه الطماطم والبقدونس وتشليه من علي النار
ملحوظه :
اوعي تغلطي وتضيفي الطماطم قبل ما اللحمه تستوي وتشرب الميه بتاعتها علشان الطماطم  هي كمان هتنزل ميه وهي علي النار وكمان البقدونس هيفقد الرائحه بتاعته
وباالهنا والشفا
تابعي كل جديد في موقعنا

0 التعليقات:

إرسال تعليق