طبعا مفيش احلي ولا اجمل من الشاورما كلنا بنحبها وبنقي عايزين نعملها في البيت علشان في مطاعم بتبقي غاليه اووي فيها وكمان علشان سهله وسريعه التحضير وعلشان كمان تبقي عملها با ايدك متعرفيش اللي بييع ده عملها ازاي وتبقي ضامنه سلامه اطفال تعالي نعرف المقادير هاتي ورقه وقلم وتعالي اكتبي ورايا يا قمر
المقادير:
1_ نص كيلو لحم قطع او بفتيك
2_مقدر ماء بصل
3_معلقه خل كبيره
4_مقدار ملح وفلفل وبهارات
5_ حزمه بقدونس
6_3 ثمرات طماطم كبيره
7_4 ثمرات فلفل اخضر كبيره
الطريقه :
يقطع اللحم شرائح طويله ورفيعه ويتبل بماء البصل والخل لمده ساعتين
وتقطع البصل والطماطم مكعبات صغيره والبقدونس يفرم
وبعدين تجيبي الطاسه وتحطي اللحم ع الناروتقلبه لحد ما يبقي لونه غامق شويه وبعدي تتقلي حرار النار توطي عليه
وبعدين تزوديها ميه كل ما تشربه تزوديه تاني لحد ما تقرب تستوي
وبعدين تحطي الملح والفلفل الاخضر والتوابل
وبعدين لما تلاقيه استوي خالص تحطي عليه الطماطم والبقدونس وتشليه من علي النار
ملحوظه :
اوعي تغلطي وتضيفي الطماطم قبل ما اللحمه تستوي وتشرب الميه بتاعتها علشان الطماطم هي كمان هتنزل ميه وهي علي النار وكمان البقدونس هيفقد الرائحه بتاعته
وباالهنا والشفا
تابعي كل جديد في موقعنا
0 التعليقات:
إرسال تعليق